• Intérieur du temple antoiniste de Schoten (Beeldbank Schoten)

  Intérieur du temple antoiniste de Schoten (Beeldbank Schoten)

  DE STRALENKRANS VAN HET GEWETEN

  Een enkel middel kan de menschheid genezen: Het Geloof. Uit het geloof wordt de liefde geboren. De liefde, die ons God zelfs in onze vijanden doet zien. Zijn vijand niet lief te hebben, is God niet beminnen, want de liefde, die wij voor onze vijanden gevoelen, maakt ons waardig Hem te dienen. Ze is de eenige liefde, die ons waarlijk doet lief hebben, omdat zij is zuiver en waar.

   

  Beschrijving
      Tempel van de Culte Antoiniste. Dit was een religieuze beweging die uit Wallonië naar onze streken was overgewaaid in de jaren 1920. Ingehuldigd op 20.10.1929. Elke zondag was er minstens een eredienst, maar er zijn perioden geweest van vier tot vijf lezingen per week.Vanaf 1960 liep het aantal fel terug en in de jaren 1970 kwam er een einde aan. In 2001 werd de tempel verkocht aan een gezin dat er zijn woonst van maakte. Enkel de nog intacte gevel herinnert ons aan de vroegere bestemming.

  Materiaal
   Foto

  Locatie
  Deuzeld

  Straat
  Frans De Ceusterlei

  Literatuur
   Brochure "Verdwenen ... maar niet spoorloos" uitgegeven door de Erfgoedraad van Schoten bij de Erfgoeddag van 2018

   source : https://beeldbankschoten.be/beeldcollectie/?mode=gallery&q=Antoiniste&page=1&view=list&oldView=gallery&reverse=0

  Traduction de la description :
      Temple du Culte Antoiniste. Il s'agit d'un mouvement religieux venu de Wallonie dans notre région dans les années 1920. Inauguré le 20.10.1929. Il y avait au moins un office chaque dimanche, mais pendant certaines périodes il y avait de quatre à cinq lectures par semaine. À partir de 1960, le nombre d'offices a fortement diminué et dans les années 1970, ils ont pris fin. En 2001, le temple a été vendu à une famille qui en a fait sa maison. Seule la façade intacte nous rappelle son ancienne destination.


 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :